Workshop Ontdek je eigen danstaal

Een eigen danstaal… vergelijk het maar met een handschrift. Vraag tien mensen om met de hand hetzelfde woord te schrijven, dan krijg je tien keer een ander beeld. Vraag tien mensen om een arm te bewegen en je krijgt tien verschillende bewegingen.

In deze workshop gaat u ontdekken wat uw danstaal is. We gaan de tekst van een door Luther geschreven gezang of lied doorgronden. Eerst bespreken welke emoties een tekst bij ons oproept. Die emoties, die beleving, zetten we om in beweging, in dans, binnen de eigen grenzen en mogelijkheden.

In de workshop is ‘ontdekken’ daarom een belangrijk onderdeel: wat doet de tekst met mij, welke beweging hoort daarbij, wat doet het dansen op een tekst met mij? Wat is mijn danstaal?

Over Tineke

Tineke danst al bijna haar hele leven. Aanvankelijk klassiek ballet, later jazzballet, moderne dans, dansexpressie, maar ook andere bewegingsvormen, zoals bodyshape, yoga, aerobics en callanetics. Dansexpressie is voor haar dé ultieme dansvorm. Onbevangen dansen, in een eigen danstaal, dat sprak haar als jong meisje in de zeventiger jaren al aan.

Haar opleiding tot docent volgde zij van 2014 tot 2016 bij de opleiding Docent Dansexpressie van Stichting Stroom in Amsterdam. Sinds 2015 biedt Tineke dansexpressielessen bij de Yoga-Loft in Leiderdorp onder de naam Tineke’s Dansexpressie.

Workshopleider: Tineke Ras Marees van Tineke’s Dansexpressie
Facebook: www.facebook.com/dansexpressietineke/