Willeke Smits

Willeke Smits (Foto Niek Bavelaar)

Willeke Smits studeerde orgel bij Kees van Houten en Reitze Smits, kerkmuziek bij Bernard Winsemius en koordirectie bij Krijn Koetsveld aan het Utrechts Conservatorium. Daarna deed ze vervolgstudies in koordirectie bij Joop Schets en piano bij Geoffrey Madge.
In 2017 was Willeke finalist van de ‘International Sweelinck Competition’ in Amsterdam en Haarlem.

Willeke is organist van de Leidse Binnenstadsgemeente in de Hooglandse Kerk in Leiden. Ze is de vaste bespeler van het monumentale De Swart-Van Hagerbeerorgel en het romantische Willisorgel. Ook is de ze vaste begeleider van de Leidse Cantorij.

Voor de stichting Kerkzang.nl organiseert zij de jaarlijkse Kerkmuziekdagen voor de Jeugd (KMDJ), waar kinderen en tieners in een muziekkamp kennis maken met vocale kerkmuziek van alle eeuwen. Geen wonder dat wij juist haar vroegen voor een workshop voor jongeren van 6 tot 16 jaar.

Over de workshop
Zingen is leuk! Dat weet iedereen die het vaker doet. En hoe jonger je daarmee begint, hoe beter. Ook in de kerk! Dus we gaan aan de slag om samen met de kinderen weer even kind te worden, zonder dat het kinderachtig wordt. Kom dus meedoen en ontdek welke liederen in het liedboek geschikt zijn voor en door kinderen.

Voor meer informatie: https://willekesmits.nl/

Terug naar programma