Voix Jolies

Kamerkoor Voix Jolies bestaat sinds 1996, als voortzetting van het Voorburgs Jongerenkoor dat in 1966 werd opgericht en 30 jaar onder leiding stond van Ad de Groot. Het koor treedt regelmatig op, zowel a capella als met een ensemble/ orkest. Naast de eigen concerten,  verzorgt het koor ook Bachcantates in Wassenaar en Leiden.

Sinds 2004 organiseert Kamerkoor Voix Jolies jaarlijks het herdenkingsconcert als onderdeel van de officiële dodenherdenking van de Gemeente Leidschendam-Voorburg. Tot nu toe werden de requiems van Fauré, Gilles, Duruflé, Rutter, Mozart, Lotti, Biber en Howells uitgevoerd. 

Van 2008 tot en met december 2015 was Frank de Groot de vaste dirigent van Voix Jolies. Per 1 maart 2016 staat het koor onder leiding van Klaas-Jan de Groot.

Klaas-Jan de Groot

Klaas-Jan de Groot studeerde koordirectie (Bachelor) bij Jos van Veldhoven en Jos Vermunt aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, met bijvakken piano, zang en orkestdirectie. Zijn Masterdiploma koordirectie behaalde hij aan het Royal Welsh College of Music & Drama in Cardiff. Hij was als assistent-dirigent en repetitor werkzaam bij diverse operaproducties en als repetitor bij Collegium Vocale Gent.

Terug naar programma