Scratch

Een boeiend onderdeel: een scratch. Dat wil zeggen dat we in vijf kwartier vanuit het niets een koorwerk gaan instuderen onder leiding van dirigent Maarten Boonstra. Vanuit het niets is misschien niet helemaal waar: u krijgt na de aanmelding een bevestiging met daarbij de bladmuziek. Die muziek kunt u zelf uitprinten en dan kunt u alvast een beetje de tekst en de muziek bekijken.

Wat zingen we?

We hebben twee korte werken op het programma staan, beide passend binnen ons thema. We zingen het Ave Verum van Edgar Elgar én God so loved the World van John Stainer. Na aanmelding ontvangt u de bladmuziek. Het is fijn als u al enigszins voorbereid bent en de muziek al even hebt doorgenomen vóór 6 oktober.

We oefenen tijdens het onderdeel ‘scratch’ en we zingen de stukken tijdens de afsluitende vesper op 6 oktober. U kunt echter ook nog meezingen op 14 oktober tijdens de dienst in de Vredeskerk.

Via deze link komt u op een pagina met midifiles in de vier stemsoorten van het Ave Verum.
Via deze link komt u op een pagina met midifiles van de Crucifixion, nummer 9 is het werk dat wij zingen tijdens de Leidse kerkmuziekdag.

Met deze midifiles kunt u de muziek alvast wat oefenen. Dat verhoogt het plezier tijdens het scratchonderdeel!

Wilt u liever alleen luisteren naar de muziek? Dan is dit de link naar een mooi uitvoering van het Ave Verum en met deze link hoort u God So Loved The World uit de Crucifixion.

Terug naar programma