Pancras Consort

Het Pancras Consort, opgericht in 1992, bestaat uit leden van de Leidse Cantorij. De bezetting wisselt afhankelijk van de uit te voeren werken. Het Pancras Consort (vernoemd naar Sint Pancras, de patroonheilige van de Hooglandse kerk) geeft regelmatig uitvoeringen in de Hooglandse Kerk en andere grote stadskerken, zoals onder meer de Oude Kerk in Delft.

Dirigent is sinds de oprichting Hans Brons, tevens dirigent van de Leidse Cantorij sinds 1980.

Hans Brons

Baszanger Hans Brons is in 1980 zijn vader opgevolgd als dirigent van de Leidse Cantorij. Als zodanig is hij onder meer verantwoordelijk voor het afstemmen van de muziek met de thema’s van de kerkdiensten. Naast het dirigentschap van de Cantorij heeft Hans Brons sinds 1992 de leiding over het Pancras Consort.

Als zangsolist verleent hij regelmatig medewerking aan concerten en kerkdiensten. Ook als liedzanger is hij actief. Hans Brons volgde zanglessen bij de Leidse zangpedagoge Leny Stevens-Ridderhof en nam in Utrecht deel aan de meerjarige dirigentenopleiding van de SNK.

Anton Doornhein

Anton Doornhein kreeg vanaf negenjarige leeftijd orgellessen van Nico de Raad te Katwijk. Hij studeerde vanaf 1978 hoofdvak orgel bij Jet Dubbeldam aan het Rotterdams Conservatorium (DM en UM) en piano. Hij volgde cursussen bij o.a. Albert de Klerk en Kamiel d’Hooge. De interpretatielessen die hij volgde bij Marie Louise Langlais-Jacquet aan het Parijse Conservatoire International de Musique werden bekroond met de Grand Prix.

Hij won diverse concoursen in o.a. Leiden, Nijmegen en Haarlem en ontving in 1997 de bronzen en in 2004 de zilveren medaille Arts, Sciences et Lettres vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur. Van zijn spel verscheen een aantal CD’s. Anton Doornheim is muzikaal begeleider bij de Rotterdamse Dansakademie en de Vrije Akademie Westveld (Delft) en is als organist verbonden aan de RK Dominicuskerk in Rotterdam en begraafplaats Oud Eik en Duinen te ’s-Gravenhage.

Terug naar programma