Luthers Projectkoor

Het Luthers Projectkoor bestaat voor een groot deel uit zangers die in het verleden deel hebben genomen aan de Jongerenmuziekdagen van de Lutherse Werkgroep voor Kerkmuziek. Deze dagen sloegen een brug tussen de Jeugdmuziekdagen (kinderen van 9 tot 15) jaar en de Lutherse Werkweek voor Kerkmuziek. Deze Jongerenmuziekdagen hadden een bovengrens van 30 jaar, maar de betrokkenheid met deze kerkmuziek was blijvend. Zo werd met de oud-deelnemers van deze dagen in 1996 het Luthers Projectkoor opgestart. Vooral de kerkmuziek uit de Lutherse traditie staat regelmatig op het programma, zeker in het huidige Lutherjaar 2017.

 Over Hans Jansen

Hans Jansen studeerde koordirectie bij Jan Eelkema en kerkmuziek bij Barend Schuurman aan het Rotterdams Conservatorium en orgel bij Gerard Akkerhuis. Hij was cantor van de Kloosterkerk in Den Haag tussen 1982 en 2016. Vanaf 2017 leidt hij de Lutherse cantorij Sursum Corda in de Grote Kerk in Schiedam. Naast het Luthers Projectkoor leidt Hans Jansen tevens het Haags Kleinkoor, het Haags Kerkmuziek Ensemble en de Schola Cantorum Gregoriana. Hij is secretaris van de Lutherse Werkgroep voor Kerkmuziek en hoofdredacteur van het door deze Werkgroep uitgegeven tijdschrift ‘Musica Sacra’.

Als componist schrijft Hans Jansen vooral liturgische werken voor koor. Daarnaast componeerde hij grotere werken voor soli, koor en orkest.

In het kader van zijn 25-jarig jubileum als kerkmusicus in 1997 verscheen een bundeling van zijn meest belangrijke artikelen over kerkmuziek onder de titel ‘Relata refero’ en werd een cd uitgebracht. In november 2012 vierde Hans Jansen zijn 40-jarig jubileum als kerkmusicus en zijn 30-jarig jubileum als cantor van de Kloosterkerk.