Engelse Chants

Workshopleider Maarten Boonstra

De Anglicaanse Chant als uitvoeringswijze van onberijmde psalmen en andere Bijbelse of liturgische teksten heeft zich ontwikkeld uit de traditionele reciteerformules van de Gregoriaanse zang. Toen in de Anglicaanse kerk het Latijn werd vervangen door het Engels ontstond de bekende prachtige vierstemmige manier van psalmzingen. In deze workshop gaan we zelf chants zingen en maken we kennis met twee hierop geïnspireerde Nederlandse chants.

Over Maarten

Maarten Boonstra ontving privélessen blokfluit (sopraan en alt) van Nelly Barendrecht en pianolessen van Anton Los, Emily van Alphen-Bertsch en Peter Hansen. Naast zijn werk studeerde hij theoretische vakken aan de Schumann Akademie en orgel bij Folkert Grondsma, Gerard Akkerhuis, Toon Hagen en Cor Ardesch. Momenteel studeert hij orgel en kerkmuziek bij Reitze Smits aan het conservatorium van Utrecht. Samen met Henny Visscher-Roersen is hij organist van de Vredeskerk, waar hij ook de cantorij leidt.

Maarten verzorgt tijdens de Leidse kerkmuziekdag niet alleen deze workshop. Hij leidt ook de Scratch in goede banen als dirigent. Michiel Ras zorg voor de begeleiding tijdens deze workshop.

Terug naar programma